Asiakkuudenhallinta on tärkeää myös peliyrityksille

Peliala on yksi tuottavimpia aloja koko maailmassa, ja siihen on syynsä. Pelit ovat menestyneet jo pitkään internetin sekä tietokoneiden yleistyessä ihmisten keskuudessa. Erityisesti ilmaiseksi pelattavat moninpelit ovat viime aikoina olleet hyvin kovassa suosiossa. Peleistä suurin osa on kuitenkin maksullisia, tai niissä on ainakin jotain sisältöä, josta tarvitsee maksaa päästäkseen sisältöön käsiksi. Mutta miten peliyhtiöt oikein pitävät asiakassuhteita yllä?

CRM-järjestelmä on avain suurten yhtiöiden asiakkuudenhallintaan

CRM eli Customer Relationship Management tarkoittaa asiakkuudenhallintaa. Pelialalla asiakasmäärät voivat joskus kasvaa melko isoksi. Varsinkin jos yhtiö on juuri julkaissut pelin, jota on markkinoitu paljon, ja peliin on käytetty muutenkin huomattavasti resursseja. Erityisesti näissä tilanteissa asiakasmäärät voivat kasvaa isoiksi, ja tällöin astuu mukaan kuvaan asiakkuudenhallintajärjestelmät, eli CRM-järjestelmät.

CRM-järjestelmät helpottavat esimerkiksi markkinointistrategioita sekä myyntiä. Sen avulla voi myös esimerkiksi analysoida asiakkaiden tyytyväisyyttä tuotteeseen erilaisten tutkimusten avulla. Kyseessä on todellakin nykyaikainen sekä fiksu järjestelmä, joka auttaa suuria yrityksiä pysymään kärryillä asiakkaidensa mielipiteistä, tyytyväisyydestä sekä tarpeista.

Varsinkin kun asiakkaita on suuri määrä, niin tietojenkäsittely voi käydä yrityksille hankalaksi, mutta CRM-järjestelmä kerää tiedot yhteen paikkaan, jolloin yrityksen työntekijät voivat helposti palvella asiakkaitaan.

Miksi hankkia CRM-järjestelmä

CRM-järjestelmä on yksinkertaisesti varsinkin suuremmille yrityksille jopa välttämätön hankinta, sillä sen avulla asiakkaat saavat parempia kokemuksia, ja heitä kohdellaan hyvin. Asiakkuudenhallintajärjestelmä siis auttaa yrityksiä pysymään kärryillä asiakkaidensa tarpeista ja helpottaa työntekijöiden työtä huomattavasti.

CRM-järjestelmän avulla voi säästää myös työntekijöiden aikaa koska kaikki asiat löytyvät samasta paikasta. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että myös rahaa säästyy kun ei tarvitse käyttää niin paljon aikaa asiakkuudenhallinnan osalta. CRM-järjestelmä voi myös helpottaa työntekijöiden arkea muilla tavoin, sillä esimerkiksi asiakkaiden tiedot ja sovitut tapaamiset löytyvät myös samasta paikasta.

Kaiken kaikkiaan crm on siis erittäin oiva keksintö, jota kaikkien vähänkään suurempien yritysten tulisi hyödyntää parhaansa mukaan.

CRM aiheuttaa siis parempia asiakassuhteita, mikä puolestaan voi lisätä myyntiä, sillä asiakkaat haluavat varmasti olla yrityksen asiakkaita jatkossakin mikäli he kokevat että asiakaspalvelu on ollut vertaansa vailla sekä suhteita asiakkaisiin pidetään yllä hyvin. Kun yritys voi pitää itsellään jo olemassa olevat asiakkaat, niin myöskin markkinointiin liittyvissä kuluissa voidaan säästää, koska uusia asiakkaita ei välttämättä tarvitse hankkia niin paljon.

Yhteenvetona

Yhteenvetona siis erityisesti hieman suuremmat yritykset voivat hyötyä hyvin paljon jos heillä on käytössään CRM-järjestelmä. CRM-järjestelmä voi säästää yrityksen aikaa sekä rahaa hyvin suurissa mittakaavoissa, varsinkin jos asiakkaita on suuri määrä. Erityisesti pelialalla asiakasmäärät voivat kasvaa suuriksi jos yhtiö on julkaissut juuri uuden pelin. Erityisesti näissä tilanteissa CRM-järjestelmästä voi olla suuri apu, kun kaikki mitä tarvitsee asiakkuudenhallintaa varten löytyy helposti yhdestä paikasta.