Kuinka valita valokuvatapetti pelihuoneeseen?

Laadukas valokuvatapetti on loistava valinta pelihuoneen seinään! Se tuo huoneeseen haluttua tunnelmaa melko pienin kustannuksin. Jo yhden tehosteseinän tapetoiminen muuttaa huoneen tunnelmaa merkittävällä tavalla, ja usein pelihuoneessa kannattaakin maalata muut seinät ja tapetoida yksi tehosteseinä huoneeseen sopivalla valokuvatapetilla. Näin valokuvatapetti pääsee erityisen hyvin oikeuksiinsa! Tehosteseinä on hyvä valinta etenkin, jos tapettiin valittu kuvio on kovin räikeä tai näyttävä. Jos tällaisella tapetilla tapetoisi koko pelihuoneen, voi huoneen tunnelmasta tulla liian rauhaton. Löydät lisää vinkkejä pelihuoneen valokuvatapetin valintaan tästä artikkelista!

Valokuvatapetti tunnelman mukaan

Laadukas pelihuoneen valokuvatapetti kannattaa valita huoneen toivotun tunnelman mukaan. Mieti siis ihan ensiksi, toivotko pelihuoneeseesi rauhallista ja seesteistä tunnelmaa vai toivoisitko, että huoneen tunnelma nostaa energiatasoasi ja saa sinut innostumaan pelaamisen aikana? Erilaisilla tapetin ja maalipinnan väri- ja kuosivalinnoilla voidaan vaikuttaa yllättävän paljon siihen, millainen tunnelma huoneessa on. Esimerkiksi vihreä väri koetaan usein rauhallisena ja rauhoittavana, kun taas esimerkiksi keltainen koetaan usein energisenä ja melko rauhattomana.

Kotitapetti-nimisessä verkkokaupassa on helppo selata erilaisia valokuvatapettivaihtoehtoja. Valitse ensiksi sinua kiinnostava teema ja aloita erilaisten kuva-aiheiden selaaminen. Huomaat pian, että joukosta löytyy hyvin rauhoittavia valokuvatapetteja, mutta myös sellaisia vaihtoehtoja, jotka toimivat aivan päinvastoin ja luovat helposti pelihuoneeseen rauhatonta, jopa psykedeelistä tunnelmaa. Tässä kohtaa onkin hyvä pysähtyä pohtimaan, millaisen tunnelman haluat pelihuoneessasi vallitsevan. Onko pelaaminen sinulle tapa rentoutua ja rauhoittua ja toivot tämän vuoksi pelihuoneeltasi erityisen rentouttavaa tunnelmaa vai haluatko purkaa pelaamiseen energiaasi ja toivot pelihuoneen tunnelman kohottavan tunnelmaasi? Vai ovatko toiveesi pelihuoneen tunnelman suhteen jotakin tältä väliltä? Esimerkiksi hauska graffitia muistuttava valokuvatapetti keltaisella pohjalla ja näyttävällä kuva-aiheella voi olla nappiin osuva valinta toivoessasi pelihuoneeseesi energistä tunnelmaa, joka henkii gamerilta vaadittavaa asennetta. Kotitapetilla tällainenkaan toive ei ole mahdoton toteuttaa!

Pelihuoneen valokuvatapetti omasta valokuvasta

Yksi vaihtoehto pelihuoneen valokuvatapetin valinnassa on teettää valokuvatapetti omasta – vaikkapa johonkin pelaamiseen liittyvästä – valokuvasta. Kun kyseinen kuva on ladattu omalle koneellesi, voit ladata kuvan Kotitapetin näppärään työkaluun. Ilmoita tämän jälkeen työkalun avulla seinäsi mitat. Voit rajata valitsemaasi kuvaa siirtämällä työkalun kehystä. Kun klikkaat kuvaa, voit siirtää kehystä sen yllä sekä asettaa sen valitsemaasi kohtaan. Valokuvatapettien luominen omista valokuvista on koukuttavaa puuhaa ja saatatkin pian huomata, että suunnittelet valokuvatapettien tilaamista omista kuvista myös kodin muihin huoneisiin!