Elerktonisen urheilun turnaukset

Elektronisen urheilun turnaukset ovat melkein aina konkreettisia tapahtumia, joissa pelataan yleisön edessä. Turnaus voi olla osa suurempaa kokoontumista, tai se voi olla täysin kilpailulle omistettu tapahtuma. Kilpailuissa on useita erilaisia rakenteita, mutta yleensä käytetään yksittäistä tai tupla eliminaatiota, hiukan eri säännöin ryhmäkilpailuissa. Turnauksissa on myös mukana tuomareita tai virallisia valvojia, joiden tehtävänä on valvoa, ettei kukaan pelaajista huijaa.

Ensimmäiset kilpailut

Vaikka videopelien parissa on kilpailtu jo pitkään, 1990 luvulla elektroninen urheilu todella alkoi. Vuonna 1997 perustettiin kyberurheilijoiden ammattimainen liitto ja tämän seurauksena turnauksista tuli suurempia ja jopa yrityksiä saatiin sponsoroimaan niitä. Katsojien lisääntyessä se tuli suuren massan tietoisuuteen ja monet vanhoista turnauksista ovat vieläkin pystyssä.

Palkinnot

Kuuluisten pelien keskuudessa turnausten voitot voivat olla miljoonia dollareita joka vuosi. Esimerkiksi vuoden 2016 Dota 2 turnauksissa voittorahaa oli yhteensä 86 miljoonan dollarin edestä ja rekisteröityjä turnauksia oli 632 kappaletta. 23 pelaajaa voitti sinä vuonna yli miljoonan. League of Legends pelissä taas oli jaossa yhteensä 30 miljoonaa ja turnauksia pidettiin 1 749 kappaletta. Voittorahojen lisäksi Riot Games tarjosi pelaajille palkkaa, kun nämä pääsivät voittajien sarjaan. Eli kovin pienistä voittosummista ei suinkaan ole kyse, vaan parhaimmat pelaajat voivat tienata järkyttäviä määriä rahaa hyvinkin pienen ajan sisällä!