Napsauta shampanjapullo auki pullonavaajalla ja juhlista suomalaisia e-urheilijoita

E-urheilu eli toisin sanoen elektroninen urheilu on vallannut maailmaa jo pidemmän aikaa. Myös Suomessa ollaan kiinnostuttu kilpapelaamisesta ja hyvin menestyneitä e-urheilijoita syntyy jatkuvasti lisää. Vaikka Suomi on väkiluvultaan pieni valtio, on täältä noussut silti jo nyt huomattava määrä menestyneitä pelaajia. Parhaimmat heistä ovat voittaneet suuria kansainvälisiä kilpailuita ja yltäneet jopa miljoonatuloihin.

Suomalaiset ovatkin ryhtyneet pohtimaan, miksi maastamme tulee niin menestyneitä e-urheilijoita. Yksi syy tähän on varmasti hyvä tietotekniikan osaamisen taso. Lapset alkavat käyttää tietokoneita jo pienestä pitäen ja myös pelit tulevat monille tutuksi. Hyvät nettiyhteydet takaavat sen, että pelaaminen onnistuu ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä. Tämä onkin varmasti yksi syy siihen, miksi menestyneitä e-urheilijoita syntyy. Nyt onkin aika tutustua Suomen menestyneimpiin e-urheilijoihin. Ota siis pullonavaajat viereen ja nauti samalla vaikka lasi virvoitusjuomaa tai kuohuvaa. Tämän artikkelin lukemisen jälkeen tunnet taatusti kaikki suomalaiset e-urheilijat. Heitä kannattaa juhlistaa kuohuvalla, sillä suomalaiset e-urheilijat ovat pystyneet tekemään Suomea tunnetuksi.

Suomen menestyneimmät e-urheilijat

Kun listataan Suomen menestyneimpiä e-urheilijoita, ei listalta voi jättää pois Joona Sotalaa. Nimimerkkiä Serral käyttävä Sotala pelaa StarCraft 2 -peliä. Vaikka kyseessä ei olekaan kaikkein suosituin peli e-urheilun maailmassa, on Joona Sotala onnistunut nousemaan pelin huippunimeksi. Pelin myötä hänestä on tullut myös koko Suomen menestynein yksilöpelaaja. Sotala on aloittanut peliuransa jo vuonna 2012. Sotala on voittanut turnauksista yli 800 000 dollarin potin, jolla hän on maailman toiseksi eniten tienannut StarCraft 2 -pelaaja. Sotalan ehkä suurin saavutus on vuodelta 2018, kun hän onnistui voittamaan neliosaisen WCS-turnauksen.

Aleksi Virolainen taas käyttää nimimerkkiä Aleksib pelatessaan peliä CS:GO. Hän kuuluu niin sanottuun ENCE:n kokoonpanoon, johon kuuluu neljä muutakin suomalaista pelaajaa. Aleksi Virolainen on kuitenkin syytä nostaa esille kyseisestä porukasta, sillä hän on menestynyt erityisen hyvin niin joukkuekilpailuissa kuin yksilökilpailuissa. Virolainen toimii kansainvälisen OG-organisaation kautta perustetun CS:GO-joukkueen kapteenina. OG on tällä hetkellä listan sijalla kuusi, joten se kuuluu ehdottomasti CS-pelin parhaimpiin joukkueisiin. Virolainen henkilökohtaisesti on hyvin pidetty pelaaja, joten Virolainen tulee taatusti pysymään mukana e-urheilun maailmassa tavalla tai toisella myös peliuran päättymisen jälkeen.

Dota 2 on yksi e-urheilun kilpailluimmista peleistä. Pelin ehkä suurin suomalainen tähti on Lasse Urpalainen, joka käyttää pelatessaan nimimerkkiä MATUMBAMAN. Vuonna 2017 hän nousi pelin kärkipelaajien joukkoon voitettuaan The International -turnauksen. Kyseessä on siis käytännössä Dota 2 -pelin maailmanmestaruus, jonka Urpalainen voitti yhdessä joukkueensa kanssa. Kyseinen joukkue kantoi nimeä Team Liquid. Tuo viisi pelaaja käsittävä joukkue kuittasi vuoden 2017 voitostaan jopa 11 miljoonan dollarin suuruisen voittopotin. Nykyisin Urpalainen pelaa Team Secretissä, joka on hallinnut pelin turnauksia jo vuosien ajan. Se on muun muassa saavuttanut kahdeksan turnauksen voittoa peräkkäin, mikä on valtaisan hieno saavutus joukkueelta. The International -kilpailua ei voitu pitää vuonna 2020, joten kyseinen turnaus siirtyi ensi vuodelle. Jää siis nähtäväksi, onnistuuko Urpalainen voittamaan jälleen uuden maailmanmestaruuden Team Secretin kanssa.

Muita Dota 2 -pelissä menestyneitä suomalaisia ovat Jesse Vainikka ja Topias Taavitsainen. Vainikka käyttää pelatessaan nimimerkkiä JerAx ja Taavitsainen käyttää nimimerkkiä Topson. Taavitsainen on yltänyt uralleen yli 5,5 miljoonan voittoihin ja Vainikka jopa yli 6,5 miljoonan dollarin voittoihin.