Pelialan yrityksen rahoittaminen lainarahalla

Peliala on täynnä mahdollisuuksia. Myös kotimaisilla pelialan yrityksillä on valtava kansainvälinen kasvualusta – tästä toimivat esimerkkinä jo kymmenet suomalaiset maailmalla mainetta niittäneet pelialan brändit, jotka ovat osana maailman huippua. Kuten mikä tahansa muukin yritys, myös pelialan yritys tarvitsee rahoitusta toimiakseen, ja sitä voi saada esimerkiksi yrityslainan kautta.

Pelialan yrityksen rahoitus

Suomessa pelialan yrityksen rahoittamiseen löytyy runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi Business Finland voi lähteä mukaan pelialan yrityksen rahoittamiseen, sillä nämä yritykset nähdään suurena kasvualustana sekä kotimaisilla että kansainvälisillä markkinoilla. Peliteollisuus onkin tuonut Suomeen jo muutaman vuoden aikana satoja miljoonien eurojen arvosta sijoituksia ja verotuloja.

Koska suomalainen peliosaaminen on alansa huippua, pelimaailma on vetänyt puoleensa myös runsaasti sijoittajia. Potentiaalisiin yrityksiin voidaan saada rahoitus pelkästään sijoittajien avulla, mutta tehtävä on haastava, sillä kilpailu alalla kasvaa kovaa vauhtia ja kisa parhaista sijoittajista on suuri. Kotimaisille markkinoille saapuu kuitenkin yhä enemmän myös sijoittajia ulkomailta.

Business Finlandin kaltaisten organisaatioiden tarjoamien rahoitusten ja sijoittajien lisäksi pelialan yritys voi hakea suoraan yrityslainaa. Tämä yritysrahoitus on suunnattu Suomessa rekisteröidyille yrityksille, olivat ne sitten toiminimiä, osakeyhtiöitä, kommandiittiyhtiöitä tai avoimia yhtiöitä.

Jokainen lainahakemus käsitellään yrityskohtaisesti ja lainan lopullinen hinta määräytyy sen mukaan, kuinka hyvän maksukyvyn yritys pystyy osoittamaan. Itse yrityksen perustamisvuodella tai koolla ei ole väliä, sillä yrityksen maksukykyä voidaan mitata yrityksen tunnuslukujen, lainan käyttötarpeen ja yrityksen maksukäyttäytymisen lisäksi myös siinä potentiaalissa, mitä kyseisellä yrityksellä on alalle tuottaa. Alat, joilla kasvun ja kehityksen näkymät ovat hyvät, saavat usein kilpailukykyisemmällä korolla varustettua lainaa.

Mihin tarkoitukseen pelialan yritys voi hakea yrityslainaa?

Pelialan yrityksen näkymät ovat valtavat. Yrityslainaa on mahdollista hakea esimerkiksi uusien pelikonseptien ja pelialustojen kehittämiseen, vanhojen pelikonseptien ja pelialustojen parantamiseen, uusien liiketoimintamallien kehittämiseen sekä tuote- ja palvelukonseptien edistämiseen.

Yrityslainalla on monia vaikutuksia, jotka yltävät lähelle ja kauas. Lainan avulla esimerkiksi uusien työntekijöiden tai uuden toimiston juoksevat kulut saadaan katettua. Lainaa voidaan suunnata myös aloittelevan yrityksen liikeidean toimivuuden testaamiseen, nykyisen markkina- ja kilpailutilanteen selvittämiseen, uusien pelien lanseeraukseen sekä työkalujen ja koneiston hankintaan.

Yrityslaina voidaan nähdä kuin sijoituksena tulevaa varten. Jos pelialan yrityksen myynti ponkaisee nopeasti käyntiin, voittoja voidaan käyttää vapaasti myös yrityslainan takaisinmaksuun lainasopimusta nopeammassa ajassa. Tällöin rahaa säästyy myös lainan kuluissa ja koroissa.

Miksi vakuudeton yrityslaina?

Vakuudettomalla yrityslainalla tarkoitetaan lainaa, jonka saamiseksi hakijan ei tarvitse esittää erillisiä vakuuksia tai takaajaa. Vakuudeton yrityslaina voi olla hyvä idea erityisesti aloittelevan yrityksen kannalta, sillä monet yritystoimintaa rahoittavat tahot vaativat vakuudelliselle yrityslainalle tositteita yrityksen hyvästä tuloksesta. Tässä mielessä juuri pystyyn pantu yritys ei voi tätä todistaa.

Vakuudettoman lainan hakuprosessi on myös erittäin nopea, sillä lainahakemuksen täyttäminen onnistuu vain muutamissa minuuteissa. Lainan hinta määräytyy yrityksen osoittaman maksukyvyn mukaan. Lainahakemuksen täyttäminen ei kuitenkaan sido hakijaa mihinkään, eikä lainan hakeminen maksa mitään. Sopivan lainatarjouksen löytyessä lainasopimus allekirjoitetaan sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla. Nopeimmillaan lainarahat ovat tilillä jo saman vuorokauden kuluessa, jolloin yritystoiminta on mahdollista polkaista käyntiin toden teolla.