Turvallisia peliyhteisöjä lapsille

Elämme digitalisaation aikaa. Digi on osa aivan jokaisen ihmisen elämää vauvasta vaariin, ja lapset kasvavat nähden vanhempansa jatkuvasti kännykkänsä lumoissa. Nykyaikana itkevälle vauvalle voidaan vaikkapa antaa helistimen sijaan käteen älypuhelin, jolla viihdyttää itseään. Ei siis ihme, että nykyään kiinnostus tällaisiin laitteisiin herää jo varhain, ja heti kun heille annetaan siihen mahdollisuus, lapset sukeltavat tutkimaan Internetin mielenkiintoista, joskin vaarallista maailmaa. Jotta lapsen internet-kokemus olisi mahdollisimman turvallinen ja jotta hänellä olisi mukava olo, kannattaa ottaa selvää, millaisia peliyhteisöjä internetillä on tarjota. Siksi kannattaakin ohjeistaa lapsi turvallisten peliyhteisöjen sivuille ja asettaa joitakin lukituksia tietokoneelle, jottei lapsi vahingossa päädy vaaralliselle sivustolle. Mikäli haluat hankkia lapsellesi laadukkaan laitteen, johon saa asetettua kattavasti erilaisia suojauksia ja lukituksia, kannattaa tarkistaa https://mresell.fi/ valikoima – tarjolla on laaja kattaus edullisia Apple-laitteita. Entä mitkä sitten ovat nykyajan turvallisia peliyhteisöjä, joihin lapsen voi ohjeistaa menemään? Tällä sivulla on listattu niistä muutama.

1. Panfu on turvallinen pelialusta pienillekin lapsille

Panfu sopii hyvin pienillekin lapsille, vaikkapa ihan ihka ensimmäiseksikin peliyhteisöksi! Panfulla on erittäin toimivat moderaattorit, ja puhumista on rajoitettu valmisrepliikkeihin, joten turhaa spämmimistä ei voi tulla ja lapsesi ei voi altistua rivouksille. Panfu on muutoinkin oikein turvallinen yhteisö, jolla on tiukat säännöt ja aukioloajat, joten lapsesi ei voi salaa roikkua netissä yömyöhään. Panfu on kuitenkin lapselle mukava tapa tutustua internetissä sijaitseviin peliyhteisöihin. Panfua voivat pelata niin tytöt kuin pojatkin. Kukin pelaaja saa pelaamisen alussa luoda itselleen oman käyttäjän eli pandan. Oma panda voi olla joko tyttö tai poika ja sille saa keksiä itse nimen. Pandaa voi pukea ja sen ulkonäköä voi muokata haluamallaan tavalla. Pandalla on myös oma puumaja, jonka lapsi voi sisustaa mieleisekseen. Pelissä on tietysti myös maksullista sisältöä, jonka käyttämisestä kannattaa keskustella lapsen kanssa ja asettaa sille rajat. Panfun sisällä on runsaasti pelejä joita lapsi voi pandallaan pelailla, joten aika ei ainakaan käy pitkäksi ja lapsi pysyy viihdytettynä.

2. Moviestarplanet sopii niin tytöille kuin pojillekin ja ikähaarukka on laaja

Vähän Panfun ikäluokkaa vanhemmille Moviestarplanet alkaa olemaan oikein ajankohtainen pelivaihtoehto. Tämäkin yhteisö on tarkoitettu niin tytöille kuin pojillekin. Ikähaarukka tässä yhteisössä on laaja, suunnilleen 10 vuodesta jopa pariinkymmeneen vuoteen saakka. Koska yhteisössä on myös aikuisia ja teinejä, on menokin juuri sen mukaista. Siksi ihan pieniä lapsia tänne ei kannata päästä. Vähän isommille tämä on kuitenkin unelmapaikka, josta löytyy viihdykettä tuntikausiksi. Kukin pelaaja luo alussa oman käyttäjänsä, moviestarin eli leffatähden, joka voi olla tyttö tai poika. Moviestarille saa luoda oman tyylin, ja käyttäjälle voi ostaa vaatteita niin pitkälle kuin rahat riittävät. Rahoja voi kerätä peleistä tai tekemällä elokuvia, jotka saavat paljon katselukertoja. Rahaa voi myös ostaa oikealla rahalla vip-jäsenyyden lisänä. Tässä yhteisössä on jonkinasteista hierarkiaa, sillä moviestareilla on eri tasoja, joilla voi nousta saamalla kunniaa vaikkapa luomistaan vaatteista, lookeista, leikekuvista, valokuvista ja elokuvista. Täällä kaikki elävät leffatähden elämää ja haluavat olla mahdollisimman kuuluisia! Kullakin leffatähdellä on myös oma huone, jonka voi sisustaa haluamallaan tavalla. Leffatähti voi myös hankkia oman lemmikin, jota pitää muistaa hoitaa.